tisdag 4 november 2008

En tur med Bond

Jag hade aldrig möjlighet att se förhandsvisningen av den nya Bondfilmen. Jag fick reda på att distributören förbjudit journalisterna att ta med kamera, mobiltelefon eller annan inspelningsutrustning in i biosalongen. Vidare skulle man i foajén ”tyvärr ha en säkerhetskontroll” (citat ur pressmeddelandet).

Huruvida det blev verklighet av restriktionerna vet jag inte. I varje fall kan jag instämma i att upphovsrätt är viktigt. Men är det angeläget på det sättet? Svaret kommer i nästa offensiv. Biobesökarna ska övervakas med mörkerkamera. Övervakningsutrustning till 149 biografer i landet har köpts in.

Dessutom – och detta är väl själva poängen: ”Personen med mörkerglasögon står vid sidan och stör inte biopubliken.” Glöm ”Bonde söker fru”. Ta dig en Bondgubbe eller –gumma istället. Men för det krävs bondtur. Såklart.

4 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Innan de installerar övervakningsutrustning kan de väl fixa ljudet på de befintliga biograferna. Hur kul är det att gå på musikal när ljudet endast kommer från de främre högtalarna och personalen på Heron City inte kan fixa problemet trots att det påtalas?

Mikael K sa...

Tveksamt, att personalen fixar det, framför allt inte med tanke på att de i framtiden lyser med sin frånvaro. Projektioner, popcornpoppning o d kommer att skötas från centralt belägen server. Närvarande är enbart övervakningspersonalen, men bakom sina mörkerglasögon kan de knappast vara sig själva, än mindre stå för något slags markservice.

Anonym sa...

Allvar, se så det gick ute i landsorten. Kan man piratkopiera med en mobiltelefon??
http://www.ekuriren.se/link.php?id=756951

Mikael K sa...

Jag antar det. Hur som helst är man skyldig tills man bevisat motsatsen.