tisdag 30 november 2010

På planen, på gamla dar

Ponera att du är bäst på din plats. Du är given i laget och du kallas även till nationselvan. Du är en mästare. Fantisera vidare att tränare ber dig sabotera, för att minimera risker, och att du beslutar dig för att bryta mot regelboken. Det får önskad effekt hos domaren.

Tänk på följderna. Fundera över alla frågor som kommer att ställas och undra över om detta betyder något för din fortsatta prestation. I nästa match eller den därpå blir du ett rundningsmärke, och dessutom får du ovanan att åter manifestera regelbrott. Även effekten upprepas.

Men nu ställs inga frågor. Du står vid sidan om planen. Det började med att du tänkte på tränaren. Nu kanske du undrar om tränaren tänkte på dig. Varje dag är den första i resten av ditt liv. Är det här början till slutet?

Vi får se.

Jag fyllde år i går och fick betal-tv-matchen mellan Barcelona och Real Madrid i present. När jag under liret stönat ett flertal gånger konstaterade grabben.

Du har en religiös upplevelse.

Jag svarade inte men noterade att jag hade fradga i mungiporna. På gamla dar. Fan tro't.

3 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Jag känner mig så helt utanför fotbollsvärlden. Jag läste artikeln om fusket, det fattar jag. Men den där extasen, fradga ... jag har en elev som skriver en novell om sitt liv som HIF-supporter och jag fattar att det är mycket starka känslor. Men jag står bredvid planen, verkligen.

Jah Hollis sa...

Grattis i efterskott. Låter som en lyckad present. Fradga ...

Alla smutsiga detaljer sa...

Och jag glömde din födelsedag - hur kan jag någonsin bli förlåten???