torsdag 13 december 2007

Sår och individer

Försäkringskassans styrelseordförande Inger Efraimsson har avgått. All heder åt henne.

Att vara långtidssjukskriven och samtidigt behöva söka ett arbete, nej, det fungerar inte. Socialförsäkringsministern borde veta bättre. Det är nästan så att jag önskar att jag kunde iscensätta en Hans Chrunak: hosta på henne och hennes stab, så att de inte dör, nej, inte alls, men väl bli allvarligt sjuka.

När man eller kvinna är allvarligt sjuk behövs ingen uppmuntran i form av statligt tvång. Såren måste få läkas. Det finns ingen mätbar universallösning i form av att efter sex månaders sjukdom är man eller kvinna frisk nog att söka ett arbete. Varje människa är en individ. Läkeprocessen är individuell. Att det ska vara så svårt att förstå det.

Jag undrar om de borgerliga förståsigpåarna upplevt eller ens varit i en svår livssituation. Och om de har de erfarenheterna har de säkert valt att utföra lobotomi på sig själva för att kunna vara fria att inte låtsas om vad sina erfarenheter – och sina smärtor. Vid närmare eftertanke har personerna ifråga redan skurit av sig. De visar ju att de inte har förmågan att känna empati för drabbade medmänniskor. Basta!

Inga kommentarer: