lördag 9 augusti 2008

Invigning, anfall

Invigningen av OS innehöll en massa maffiga fyrverkerier och på läktaren satt en rad potentater, däribland ryske premiärministern Vladimir Putin. Givetvis tänkte han hur bra det måste vara att gå till anfall när så många blickar och intressen är riktade mot Beijing.

Men sporten förbrödrar – och försystrar också, för den delen. Jag kom in i cykelloppet när slitvargen Jason McCarthy var på väg att gå in i väggen. När han föll genom fältet fick han en uppskattande klapp på rygggen från en holländare. Det var fint.

Det kommer såklart att smälla ordentligt i Georgien. Landet ligger alldeles för strategiskt viktigt för att ryssarna å ena sidan och amerikanerna å den andra ska låta bli att spänna sina uppumpade muskler mot varandra och alla andra. Här är två artiklar om konflikten.

Farfar och farmor bodde i Suchumi i Georgien. Att staden ligger i utbrytarstaten Abchazien hade jag inte en tanke på förrän i går.

2 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Och en dag senare kan vi se att det där med att det skulle smälla ordentligt fick du rätt i, tyvärr.

Mikael K sa...

Ja, vi får hoppas att området inte börjar betraktas som något slags bakgård för grymma experiment. Eller är det just vad redan är?