fredag 1 februari 2008

57 miljoner

Min fru och jag har kirrat en månads prenumeration med SvD. Med start i måndags tycker jag redan nu att vi har fått betalt för alla ansträngningar. I onsdags var det en otroligt fin artikel om Marie Lundquists ”Drömmen om verkligheten, som är Sveriges Allmänna Konst­förenings Årsbok 2008. Finns det någon svensk kulturskribent som kan recensera så initierat som Carl-Johan Malmberg? Samtidigt lyckas han i sin text vara både nyfiken och intresserad. Läs här.

Fördelen med att vi nu har SvD är att det är lättare att jämföra med DN som vi sedan tidigare bestämt ska ramla in hos oss varje morgon.

57 miljoner i vinstutdelning är en inte oansenlig summa för ett företag inom vården. Privatägda Maria Beroendecentrum är driftiga och lönsamma på att behandla. Företaget hoppades kunna expandera och överta driften av Maria Ungdom och Psykiatri öst, men därav blev intet sedan politikerna i Stockholms stadshus igår sagt sitt.

Både DN och SvD rapporterade om saken innan politikerbeslutet var fattat. DN nämnde att ”ägarna plockade ut 57 miljoner i vinst”. Det gjorde inte kollegan. Rubrikerna tidningarna använde var ”Privat aktör vill ta över Maria ungdom” respektive ”Kritiserat företag vill ta över Maria Ungdom”.

Visst lever vi i parallella världar!

Inga kommentarer: