söndag 17 augusti 2008

Beviset

I ”Blow-up” en av mina favoritfilmer dokumenterar en fotograf ett mord i en park. Efter en del om och men visar det sig att något lik inte står att finna annat än på fotonegativet. I slutet av filmen har även negativet försvunnit. Har något mord begåtts när såväl offer som bevis saknas?

I går fick vi besök av han eller hon, som käkade lite blad i trädgården. Rådjur gör ju så, tar för sig och försöker trivas mest här i världen, vara ett med... Jag försökte fånga djuret på bild, men jag kallar mig inte naturfotograf, eftersom jag saknar förmågan att smyga. Dörren knarrade när jag öppnade, gruset krasade och jag höll på att snubbla över en trädgårdsstol.

Men här är bilden. Kom inte och säg att jag inte försökte. Detta är mitt bevis. Av djuret, mordet, brottet.

4 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Jag är inte mordutredare, men jag vet inte om jag skulle försöka få någon gripen på den bevisningen. :-)

Blow-Up har kultstatus i rockvärlden eftersom det nog är enda gången The Yardbirds fångats på film med både Jeff Beck och Jimmy Page i bandet samtidigt.

www.youtube.com/watch?v=jSJGEn4FDys

Mikael K sa...

Men det finns på bilden! Djuret, alltså. Och vem vet, mordet också kanske ;)

Ja, den scenen är härlig. En gitarr har ju många funktioner.

Eva Nygren sa...

You could have fooled me ... Var är den? Men jag tror dig! Så länge du inte påstår att det är ett UFO .

Mikael K sa...

Aningen till höger om stammen.
Samtidigt måste jag erkänna att jag hade fullt sjå att hålla koll på mig själv (naturfotograf som jag inte är) och djuret kan delvis ha rört sig mot höger bakom grenarna. Hur som. Det finnns där.