lördag 16 augusti 2008

Semi

Inom idrottens elitvärldar är någonting ruttet. Det behöver man inte vara Hamlet för att säga och det beror inte enbart på att OS utspelar sig i en diktatur, nej, problemet är vidare än så. Det handlar om nivåer mellan de aktiva å ena sidan och de engagerade å den andra. Såväl Ara som Tessan kan väl sägas fällas i semi av okunniga funktionärer och materialleverantörer.

Jag undrar hur det kan bli så. De aktiva trimmar sig själva under flera år. Är det inte rimligt att funktionärerna övar i annat än att käka fyra små rätters? Och att inte hålla koll på dräkter tyder ju på att kläddesigners haft för många pekingankor eller annat i åtanke.

Så oerhört trist för de aktiva – med eller utan bronsmedalj. SOK, som har del i mycket, borde för det första se över sin organisation, glöm inte bort att de dissat Veronika Wagner och det är för alltid en skandal. För det andra ska de svenska beslutsfattarna utöva påtryckningar på det internationella förbundet och dess vara eller icke-vara, annars får vi väl se till att de åker i semi och andra mer vältränade tar över.

4 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Ara förlorade sin medalj men lär inte gråta över det. Inte jag heller. Att simning blivit en materialsport är trist men det kan ju inte vara dräkternas fel att allt gått åt skogen.

Final; Usain Bolt...oj oj oj oj

Mikael K sa...

Jo, delvis tycker jag. Av själva uppladdningen blev det nada och att att behöva stå på ett speciellt sätt på startpallen kan inte vara annat än förödande.

UB 969, ja, vilket tåg han är.

Alla smutsiga detaljer sa...

Att TA misslyckades beror självklart främst på en sprucken baddräkt men jag syftade på dom andra svenska simmarna? Deras dräkter höll...

Mikael K sa...

Det är sant, de höll sig kvar i dammen lite väl länge. Samtidigt visar Phelps med sin kalufs att simning handlar mer om teknik än glatta dräkter och rakade kroppar.