fredag 8 augusti 2008

Gråskalor i grytan

I dagens DN har debattsidan infört en text som förespråkar att dopning ska legaliseras och att verksamheten ska kontrolleras av medicinsk expertis. Jaha. I Holland kan man röka sin joint ifred och i Tyskland har man något slags kontrollerad prostitution, förutsatt (tror jag) att det är kvinnor över 18 år som säljer sina tjänster. Kan man snacka om gråskalor i de här sammanhangen?

No, no. Det är svart och vitt.

Vad kan man mer använda medicinskt kunnande till? Slagsmålsklubbar, kanske, typ ”Fight club”. Det behöver inte röra sig om fysisk bestraffning, även psykisk går för sig. Bli utskälld och tillintetgjord. En kvart eller en halvtimmes behandling? Men då vill jag nog ha en psykoterapeut vid min sida.

Nej, det håller såklart inte.

Bakom DN-debattartikeln står bland andra Torbjörn Tännsjö. Visst har han velat avkriminalisera både det ena och andra förut? Jag undrar om han skriver sina texter för att han är uttråkad och vill uppmärksammas. Kanske han får betalt av läkemedelsindustrin. Vill han kanske röra om i grytan? Men i så fall vid vilken spis?

I texten står det: ”Innebär en liberal syn på prestationshöjande preparat ökade risker för dem som tävlar? Troligen inte.”

Den maträtten är det ju direkt oansvarigt att servera. Såväl i färg som i svartvitt.

Inga kommentarer: